Köttfärspaj

Köttfärspaj

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 4 dl mandelmjöl
    2. 0,5 tsk havssalt
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 0,75 dl kokosolja
    5. 1 ägg
  2. Fyllning

    1. 500 gr köttfärs
    2. 1 burk krossade tomater
    3. 1 rödlök
    4. 3 vitlöksklyftor
  3. Äggstanning

    1. 2 ägg
    2. 1 dl växtmjölk
    3. havssalt
    4. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Smält kokosoljan och mixa ihop alla ingredienserna till botten. Tryck ut degen i en pajform.

    3. 3.

      Grädda pajdegen i 10 min.

    4. 4.

      Hacka rödlöken och bryn tillsammans med köttfärsen.

    5. 5.

      Häll i de krossade tomaterna, pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt salt och peppar. Lägg köttfärsen i det gräddade pajskalet.

    6. 6.

      Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över köttfärsen.

    7. 7.

      Grädda pajen i ca 25 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?