Köttfärslimpa med mozarella

Köttfärslimpa med mozarella

Av: / Foto: Pappa
60 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Köttfärslimpa

    1. 600 gram Köttfärs
    2. 2 Tsk Lökpulver
    3. 1 ½ Dl Grädde
    4. ½ Dl Ströbröd
    5. 1 st Ägg
    6. 1 Msk Kalvfond
    7. 1 Tsk Salt
    8. ½ Tsk Vitpeppar
    9. ½ Tsk Rosépeppar
    10. ½ Tsk Grönpeppar
    11. 3 St Mozzarellabollar
    12. 1 Pkt Bacon
  2. Gräddsås

    1. ½ st Rödlök
    2. 1 Tsk Olja
    3. 2½ Dl Matlagningsgrädde
    4. 1 Dl Mjölk
    5. ½ Tsk Rosmarin
    6. 1 st Köttbuljongtärning
    7. 1 Tsk Maizena
  3. Frasiga Klyftpotatisar

    1. 8 st Potatisar
    2. 2 Msk Olivolja
    3. 1 Msk Timjan
    4. ½ Tsk Flingsalt
    5. ½ Tsk Vitlök
    6. ½ Tsk 5-pepparblandning

Gör så här

    1. 1.

      KÖTTFÄRSLIMPAN:

    2. 2.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    3. 3.

      Lägg i ströbrödet i grädden, låt detta dra sig en stund.

    4. 4.

      Rör ihop alla andra ingredienser till köttfärslimpan under tiden, och till sist vänder du ner grädd- / ströbrödsblandningen. Rör ihop allt

    5. 5.

      Forma färsen till en stubbe och gör en urgröpning i mitten och lägg i mozzarellaosten och linda runt baconen.

    6. 6.

      POTATISEN:

    7. 7.

      Rulla ihop och forma till en limpa, lägg sedan i smord form och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttfärslimpan är klar. Under tiden gör du såsen och klyftpotatisarna.

    8. 8.

      Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.

    9. 9.

      Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, timjan och salt.

    10. 10.

      Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.

    11. 11.

      SÅSEN:

    12. 12.

      Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk, rosmarin, smulad buljongtärning och vispa ner majsstärkelsen.

    13. 13.

      Koka såsen under omrörning ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?