Köttfärslimpa med kantarellsmak

Köttfärslimpa med kantarellsmak

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 personer
Rostad potatis är gott till den baconlindade köttfärslimpan.
Fler recept på:
Potatis, Kantareller
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 800 g blandfärs
    3. 1 dl ströbröd
    4. 1 msk potatismjöl
    5. 1 1/2 dl mjölk
    6. 1 st ägg
    7. 1 tsk salt
    8. 1 krm svartpeppar
    9. 1/2 st gul lök, riven
  1. Fyllning

    1. 200 g färskost med kantareller
    2. 3 msk finhackad persilja
    3. 50 g skivad skinka, finhackad
    4. 2 paket bacon à 140 g
  2. Rostad potatis

    1. 900 g delikatesspotatis
    2. 2 st morötter
    3. 4 msk finhackade örter
    4. 3 msk olivolja
  3. Garnering

    1. stekta kantareller
    2. timjan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250°.

    2. 2.

      Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla ca 10 minuter. Vänd ner färs, ägg, kryddor och riven lök. Blanda om noga.

    3. 3.

      Lägg upp färsen på en vattensköljd skärbräda och platta ut till en rektangel. Bred ut osten över färsplattan men inte riktigt ända ut i kanterna. Strö skinkan och persiljan över. Rulla samman till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Svep baconskivor om limpan.

    4. 4.

      Tvätta och halvera potatisen. Dela morötterna i mindre bitar. Lägg rotfrukterna runt köttfärslimpan, ringla över olja och strö över örter. Ställ in mitt i ugnen och sänk till 200°, stek ca 45 minuter. Ös limpan några gånger under tiden. Garnera med smörstekta kantareller och timjan.

Fler recept på:
Potatis, Kantareller
Är innehållet i detta recept olämpligt?