Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Köttfärs
    2. ½ dl Ströbröd
    3. 2 dl Mjölk eller grädde
    4. 1 st Gul lök
    5. 1 st Ägg
    6. Salt och peppar
    7. 1 pkt Bacon
    8. 2-4 st Lagerblad
    9. 4 st Tomater
    10. 1 st Rödlök
    11. Salt och peppar
    12. Timjan

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 10 min.

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl.

    3. 3.

      Forma färsen till en avlång limpa och lägg i en ugnsform. Täck med baconskivor och lagerblad.

    4. 4.

      Halvera tomaterna och lägg dem vid sidan av köttfärslimpan. Salt och peppra. Lägg på strimlad rödlök och timjan. Sätt in formen i ugnen i 45-60 min.

    5. 5.

      Servera köttfärslimpan med tomaterna och kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?