Köttfärslimmpa

Köttfärslimmpa

Av:
60 min
1 4
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör Energi: 350 kcal Protein: 28 g Kolhydrater: 10 g Fett: 22 g
Annons

Ingredienser

    1. 500 g färs
    2. 4 msk ströbröd
    3. 1.5 dl mjölk
    4. 1 gul lök
    5. 1 vitlök
    6. 1 msk smör- och rapsolja
    7. 1 ägg
    8. 3 msk tomatpuré
    9. 2 tsk timjan
    10. 1 tsk salt
    11. 1 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°

    2. 2.

      Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.

    3. 3.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.

    4. 4.

      Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?