Köttfärskrans

Köttfärskrans

Av:
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      500 gr nötfärs 1/2 st finriven lök 3 msk ströbröd 1 ägg 3/4 dl grädde/vatten 2 tsk dijonsenap 1 knivsudd sambal oelek 1/2 msk kalvfond ca 1 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar Fyllning: 75 gr Fetaost och basilika Skala och riv eller hacka löken. Låt ströbrödet svälla några minuter i grädde/vatten blandningen. Blanda lök, färs, ägg, fond, dijonsenap och sambal med ströbrödet. Krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Smörj formen och lägg i färsen. Gör en fördjupning där du lägger en fyllning av fetaost och torkad basilika alt. färsk. Täck med färs. Låg värme i ca 35 minuter och därefter på medelhög ca 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?