Köttfärsgulasch med apelsin- och rödkålssallad

Köttfärsgulasch med apelsin- och rödkålssallad

Av: / Foto: Linas matkasse
40 min
4 portioner
Köttfärsgulasch med apelsin- och rödkålssallad
Annons

Ingredienser

  1. Ragu

    1. 500 gram Köttfärs
    2. 1 styck Gul lök
    3. 250 gram Rödkål
    4. 3 röda Paprikor
    5. 2 st Apelsiner
    6. 2 förp Krossade tomater
    7. 1 tsk Kummin
    8. Citron
    9. Persilja
    10. 4 tsk Rapsolja
    11. 2 msk Tomatpure
    12. 1 tsk Salt
    13. Svartpeppar
    14. 1 msk Paprikapulver
    15. Ris

Gör så här

    1. 1.

      Förberedelser: Grovhacka 1 gul lök. Skölj och tärna 3 röd paprika.

    2. 2.

      Köttfärsgulasch: Hetta upp 1 msk rapsolja i en gryta. Stek löken på svag värme 3-5 min. Tillsätt paprikan, 2 msk tomatpuré och 500 g nötfärs. Fräs under omrörning och finfördela köttfärsen.

    3. 3.

      Tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten, 1 msk paprikapulver, 1 tsk mortlad kummin, 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Sjud under lock 10-15 min. Rör om då och då. Tag av locket mot slutet av kokningen och sjud 2-3 min. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Koka ris.

    5. 5.

      Tvätta 1 citron i ljummet vatten. Finriv skalet på en liten tallrik. Skölj och hacka 1 kruka persilja. Strö finrivet citronskal och persilja över grytan.

    6. 6.

      Rödkål- och apelsinsallad: Skölj och finstrimla 250 g rödkål. Skala och skär apelsinerna i bitar. Blanda kål och apelsin i en salladsskål. Blanda ner 1 msk pressad saft av den använda citronen, 1 msk rapsolja, 2 krm salt och lite nymald svartpeppar.

    7. 7.

      Lägg upp hälften av gulaschen med hälften av rödkåls- och apelsinsalladen.

    8. 8.

      Servera med kokt ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?