Köttfärsgulasch

Köttfärsgulasch

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Köttfärsgulasch

    1. 800 G Nötfärs
    2. I Burk Passerade tomater
    3. 1 Burk Konserverade cocktailtomater
    4. 1 Burk Heinz tomatsoppa
    5. 1 Liten burk Majskorn
    6. 1/2 Tub Tomatpuré
    7. 2 Stora Gula lökar
    8. 2 St Röd paprika
    9. 4 St Vitlöksklyftor
    10. 200 G Cocktailtomater, färska
    11. 8-10 St Potatisar
    12. 3 St Köttbuljongtärningar
    13. 1 St Grönsaksbuljongtärning
    14. 1,5 L Vatten
    15. 5 Tsk Kummin, EJ spiskummin
    16. 3 Msk Mejram
    17. 3 Tsk Paprikapulver
    18. 2 Tsk Vitlökspulver
    19. 1 Tsk Mald vitpeppar
    20. 3 Tsk Chilipulver el. Cayennepapp
    21. 1 Tsk Mald svartpeppar
    22. 2 Tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Häll passerade tomater, konserverade cocktailtomater, tomatsoppa, tomatpuré, vatten, buljongtärningar och kryddor i en stor gryta. Fräs hackad gul lök, röd paprika skuren i bitar, cocktailtomater, flådda och klyftade, och hackad vitlök. Lägg över i grytan. Låt sjuda på svag värme ca 45 minuter. Skala potatisarna och tärna dem. Lägg i grytan, låt sjuda ca 15 minuter till. Stek köttet, salta och peppra. Lägg i köttet och majskornen i grytan. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.

    2. 2.

      Servera med ett gott bröd och en klick créme fraiche.

Är innehållet i detta recept olämpligt?