Köttfärsgratäng med squashrullar - 709 kcal

Köttfärsgratäng med squashrullar - 709 kcal

Av:
40 min
4 portioner
kommer från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017 Går utmärkt att frysa in portionsvis
Annons

Ingredienser

  1. Squashrullarna

    1. 2 squash
    2. 250 gr ricottaost
    3. 250 gr soltork tom. i olja
    4. 1 dl riven västerbottenos
    5. 1/2 dl hackad färsk basilik
    6. 1 liten riven vitlöksklyfta
    7. 1/2 tsk örtagårdskrydda
    8. salt
    9. svartpeppar
  2. Köttfärssås

    1. 500 gr blandfärs
    2. 1/2 msk olivolja
    3. 1 riven vitlöksklyfta
    4. 1 hackad gul lök
    5. 400 gr krossade tomater
    6. 1/2 tsk torkad basilika
    7. 1 tsk flytande honung
    8. 125 gr mozzarella
    9. salt
    10. svartpeppar
  3. Tillbehör

    1. färsk basilika
    2. 2 msk grön pesto
    3. 250 gr körsbärstomater

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Hyvla squashen på längden i tunna skivor. Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök. Krydda med örtagårdskrydda, salt och peppar. Bred crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad gul lök. Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, peppar, torkad basilika och honung. Låt puttra i 10 minuter på medelhög temperatur.

    3. 3.

      Lägg köttfärssåsen i en ugnsfast form och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg på köttfärssåsen och sedan placera ut rullarna. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Dekoreraa med basilika och ringla över pesto.

Är innehållet i detta recept olämpligt?