Köttfärsgratäng med pasta och korv

Köttfärsgratäng med pasta och korv

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 personer
Recept på en härlig vardagsrätt!
Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 400 g valfri pasta
    2. 1 st gul lök
    3. 1 st gul paprika
    4. 1 st röd paprika
    5. 3 st chorizokorvar
    6. 400 g blandfärs
    7. 400 g krossade tomater
    8. 400 g hela körsbärstomater i burk
    9. 3 msk finhackad färsk basilika
    10. 1 tsk salt
    11. 1 krm svartpeppar
  1. Topping

    1. 100 g riven mozzarella
  2. Garnering

    1. halverade körsbärstomater olika färger

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Koka pastan enligt förpackningen, häll av vattnet, spola av i kallt vatten och häll i lite olja.

    3. 3.

      Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikorna. Skiva korvarna. Hetta upp lite matfett och fräs lök och paprikor blanka.

    4. 4.

      Bryn korven och blanda med paprikafräset. Hetta upp lite matfett och bryn färsen smulig.

    5. 5.

      Tillsätt krossade tomater och körsbärstomater och basilika, smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Tillsätt grönsaker och korvar. Låt allt puttra 8–10 minuter. Varva färsblandningen med kokt pasta i en smord ugnsform.

    7. 7.

      Strö över riven mozzarellaost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?