Köttfärsgratäng med blomkåls- och palsternackstäcke

Köttfärsgratäng med blomkåls- och palsternackstäcke

Av:
70 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 400 g palsternacka
    2. 400 g blomkål
    3. 0,5 tsk gurkmeja
    4. 3 msk koriander, hackad
    5. 1 st morot
    6. 1 st lök
    7. 1 st stjälkselleri
    8. 3 st vitlök
    9. 1 msk färsk ingefära
    10. 800 g nötfärs
    11. 1 msk garam masala
    12. 1 tsk kummin
    13. 1 frp krossade tomater
    14. 2 dl vatten
    15. 2 dl gröna ärter
    16. 1 msk kokosolja

Gör så här

    1. 1.

      Skär palsternacka i bitar och blomkål i små buketter. Koka palsternackan tills den mjuknar. Tillsätt blomkålen mot slutet. Häll av vattnet, lägg tillbaka grönsakerna i grytan och hetta upp på låg värme någon minut för att få bort överflödig vätska. Tillsätt sedan gurkmeja och koriander och mosa till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka morot, lök och selleri. Stek grönsakerna i olja under omrörning tillsammans med pressad vitlök och ingefära tills

Är innehållet i detta recept olämpligt?