Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 port
Krämig köttfärsgratäng med basilika.
Fler recept på:
Gratäng, Budgetmat, Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 400 g pasta, tex penne
    3. 1 st gul lök
    4. 2 msk smör
    5. 500 g färs
    6. 1 1/2 dl ajvar relish
    7. 400 g krossade tomater
    8. 3 msk finhackad basilika
    9. 10 st cocktailtomater, gärna olika färger
    10. 2 dl crème fraiche
    11. 2 dl riven mozzarellaost
  1. Garnering

    1. basilika
  2. Servering

    1. sallad
    2. bröd

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enl anv på förp. Spola med kallt vatten och låt rinna av.

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Fräs den blank i smör. Tillsätt färsen och stek tills den är smulig. Tillsätt ajvar relish, krossad tomat och basilika. Låt puttra samman ett par min, smaka av med salt och peppar. Halvera och lägg i tomaterna.

    3. 3.

      3landa pasta och köttfärsröra i en smord ugnssäker form. Blanda crème fraiche och ost och bred ut över gratängen. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min

Fler recept på:
Gratäng, Budgetmat, Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?