Köttfärsfyllda pastarullar, cannelloni

Köttfärsfyllda pastarullar, cannelloni

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Pastarullar fyllda med kräm­ig och fyllig köttfärssås.
Fler recept på:
Basilika, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st liten gul lök
    2. 2 st vitlöksklyfta
    3. 1 msk smör
    4. 500 g köttfärs
    5. 1 burk krossade tomater 400 g
    6. 3 msk tomatpuré
    7. 1 krm sambal oelek
    8. 1 1/2 msk kalvfond
    9. salt, svartpeppar
  1. Béchamelsås

    1. 2 msk smör
    2. 3 msk vetemjöl
    3. 4 dl mjölk
    4. 1 dl riven lagrad ost
    5. salt, svartpeppar
    6. 150 g mozzarellaost
    7. 200 g färska lasagneplattor
  2. Garnering

    1. kryddgrönt, t ex basilika

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i smör. Tillsätt färsen och fräs den smulig.

    2. 2.

      Tillsätt krossade tomater, to­matpuré, fond och sambal oe­lek. Salta och peppra. Låt puttra samman ca 10 minuter.

    3. 3.

      Smält smöret till såsen i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka 3–5 mi­nuter tills den tjocknat. Tillsätt osten, salta och peppra.

    4. 4.

      Lägg ut lasagneplattorna plant och lägg en sträng med fyllning längs ena sidan. Rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsform.

    5. 5.

      Häll såsen över och toppa med riven mozzarella. Gratinera i nedre delen av ugnen 20–25 mi­nuter.

Fler recept på:
Basilika, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?