Köttfärsfylld paprika och tomat

Köttfärsfylld paprika och tomat

Av: / Foto: Linlugg
45 min
2 Personer
Paprika och tomat fylld med köttfärssås, ris och fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Köttfärs

    1. 2 Stycken Röda eller Gula Paprikor
    2. 2 Stycken Bifftomater
    3. 2,5 Deciliter Köttfärssås
    4. 2,5 Deciliter Färdigkokt ris
    5. 125 Gram Fetaost
    6. 100 Gram Riven ost
    7. Grillkrydda

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop köttfärssås och ris i en bunke.

    2. 2.

      Tärna fetaosten och blanda ner med köttfärssås och ris.

    3. 3.

      Ta fram en ugnsform och olja den i botten.

    4. 4.

      Skär av huvudet på paprikorna och rensa bort kärnorna.

    5. 5.

      Skär av huvudet på tomaterna och rensa bort kärnorna.

    6. 6.

      Placera paprikorna och tomaterna i den ugnsfasta formen.

    7. 7.

      Krydda paprikorna och tomaterna inuti med grillkrydda.

    8. 8.

      Fyll paprikorna och tomaterna med köttfärs- och risblandningen.

    9. 9.

      Toppa de fyllda paprikorna och tomaterna med riven ost och krydda osten med lite grillkrydda.

    10. 10.

      Sätt in paprikorna och tomaterna i ugnen på 225 grader i ca 30 - 35 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?