Köttfärscrêpes

Köttfärscrêpes

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Köttfärsfyllning

    1. 500 g köttfärs
    2. 1 gul lök, hackad
    3. 2 msk smör
    4. 3/4 dl tomatpuré
    5. 1 dl grädde
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 2 dl riven ost
  2. Crêpes

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 6 dl mjölk
    3. 4 ägg
    4. 2 krm salt
    5. 4 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Stek färs och lök i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. Sjud såsen några min

    2. 2.

      Blanda crêpessmeten och grädda tunna crêpes, ca 18 cm i diameter), 1-2 min tills ovansidan stelnat. Vänd och grädda andra sidan mycket kort. Förvara dem på en tallrik under aluminiumfolie

    3. 3.

      Fördela färsen på crêpesen och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över ost. Gratinera i 250 grader i 10 min

    4. 4.

      Servera med en sallad, rå morot och riven ost

Är innehållet i detta recept olämpligt?