Köttfärs- och quinoasoppa med chili

Köttfärs- och quinoasoppa med chili

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
4 personer
En smarrig köttfäs- och quinoasoppa smaksätt med chili.
Fler recept på:
Soppa, Tomater, Chili, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st purjolökar, skivade
    2. 1/2 st röd chili, finhackad
    3. lite olivolja
    4. 2 st blekselleristjälkar, i bitar
    5. 2 st morötter, i slantar
    6. 500 g krossade tomater
    7. 4 msk tomatpuré
    8. 1 liter vatten
    9. 2 tärningar hönsbuljong
    10. 1 tsk paprikapulver, rökt
    11. 1 dl quinoa
    12. 1 burk majs, 140 g
    13. 300 g blandfärs
    14. salt, peppar
    15. 1 st paprika, i bitar
  1. Quesadillas

    1. 50 g Philadelphiaost
    2. 4 st mjuka tortillabröd
    3. 1 1/2 dl tacosås

Gör så här

    1. 1.

      Stek purjolök och chili i lite olja. Låt bleksellerin fräsa med i grytan så att den blir mjuk. Tillsätt morot, krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljong, paprikapulver och quinoa.

    2. 2.

      Koka 15–20 minuter. Rosta majsen i torr stekpanna tills den får färg.

    3. 3.

      Fräs färsen i olja. Salta och peppra. Rör ner majs, köttfärs och paprika i soppan.

    4. 4.

      Quesadillas: Bred Philadelphiaost på två av tortillabröden och täck med ett lager tacosås. Lägg på de återstående bröden. Stek på båda sidor i torr stekpanna så att de får färg. Servera soppan med quesadillas, skurna i tårtbitar.

Fler recept på:
Soppa, Tomater, Chili, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?