Köttbullar/biffar

Köttbullar/biffar

Av:
60 min
Annons

Ingredienser

    1. 1500 gr blandfärs
    2. 1,5 st gul lök
    3. 3 st ägg
    4. 1,75 dl ströbröd
    5. 2,25 dl mjölk
    6. 1 tsk muskotnöt
    7. 2,5 tsk salt
    8. 2 tsk peppar
    9. potatis
    10. brunsås
    11. Kokta morötter
    12. Pressgurka
    13. Lingon
    14. Gele

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjölken och köttfärsen lite lätt i hushållsassistenten och häll på ströbrödet och se till att det blandas ut ordentligt. Låt stå i 10 min tills ströbrödet har svällt.

    2. 2.

      Finhacka löken.

    3. 3.

      Blanda ner löken, äggen och kryddorna.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    5. 5.

      Forma till köttbullar eller biffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått stekyta och lite färg. Lägg dem på en braspanna .

    6. 6.

      Efterstek köttbullarna i ugnen 200 gr i ca 20-25 minuter.

    7. 7.

      Servera med kokt potatis, brun sås, kokta morötter, pressgurka, lingon och gele.

Är innehållet i detta recept olämpligt?