Köttbullar teriyaki med rödkålswok

Köttbullar teriyaki med rödkålswok

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
5 portioner
Smarriga variation på köttbullar!
Fler recept på:
Broccoli, Chili, Rödkål
Annons

Ingredienser

    1. 600 g nötfärs
    2. 1 tsk sambal oelek eller finhackad färsk chili
    3. 1 st äggula
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 2 msk olja
    7. 1 msk sesamfrön
    8. 1 dl teriyakisås
  1. Wok

    1. 1 klyfta rödkål (liten klyfta)
    2. 1 st broccoli
    3. 1 st röd paprika
    4. olja till stekning
    5. 65 g färsk spenat
    6. 400 g kokta kikärter
    7. 1/2 pkt saffran

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färs, chili, äggula, salt och peppar.

    2. 2.

      Rulla köttbullar och stek dem i olja i en stekpanna. Strö över sesamfrön.

    3. 3.

      Strimla rödkålen, skär broccoli och paprika i småbitar och woka allt i olja. Blanda med spenaten. Blanda ärterna med saffran och rör ner dem så de blir varma.

    4. 4.

      Servera köttbullarna med woken och teriyakisås.

Tips från kocken

Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Broccoli, Chili, Rödkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?