Köttbullar med potatismos

Köttbullar med potatismos

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Köttbullar

    1. 500 g Blandfärs
    2. 2 st Gula lökar
    3. 3 msk Ströbröd
    4. 1 st Ägg
    5. 1,5 dl Grädde
    6. 2 msk Grov senap
    7. 1,5 tsk Salt
    8. 0,5 tsk Peppar
    9. 0,5 tsk Mejram
    10. 0,5 tsk Kryddpeppar
    11. 0,5 tsk Malen ingefära
  2. Potatismos

    1. 1 kg Mjölig potatis
    2. 1 dl Mjölk
    3. 2 dl Grädde
    4. 100 g Smör
    5. 1 tsk Socker
    6. 0,5 tsk Salt
    7. 1 tsk Mejram
    8. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ungen på 215 grader.

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Stek den så att den får fin färg, lägg löken på en tallrik och låt den bli kall.

    3. 3.

      Blanda ströbrödet med ägget och grädden, låt stå och svälla ca 15 minuter.

    4. 4.

      Blanda samman färsen med ströbrödsblandning, kryddorna, senapen och löken. Blanda tills färsen blir fast igen.

    5. 5.

      Rulla köttbullarna. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in köttbullarna i ugnen i 10 min.

    6. 6.

      Stek köttbullarna i smör i en stekpanna ca 8 minuter.

    7. 7.

      Skala potatisen och dela i jämnstora mindre bitar. Koka upp vatten i en kastrull med vatten som precis täcker potatisen.

    8. 8.

      Låt småkoka under lock tills de är mjuka. Prova med en potatissticka. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock.

    9. 9.

      Koka upp mjölk och grädde i en kastrull.

    10. 10.

      Krossa potatisen tillsammans med smöret med en visp. Rör i den varma gräddmjölken och krydda med socker, salt, mejram och peppar. Späd ev. med lite mjölk till lagom konsistens.

Är innehållet i detta recept olämpligt?