Köttbullar med krämig potatissallad

Köttbullar med krämig potatissallad

Av: / Foto: Betina Hastoft
40 min
4 portioner
Recept på smarriga köttbullar serverat med potatissallad och ljummen broccolisallad.
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Broccoli, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. ¾ dl havregryn
    2. 1½ dl mjölk
    3. 500 g fläsk-, kalv- eller blandfärs
    4. 1¼ tsk salt
    5. ½ tsk nymald svartpeppar
    6. 1 st liten gul lök
    7. 1 st ägg
    8. 2 msk smör till stekning
  1. Potatissallad

    1. 1 kg kokt potatis
    2. 1 dl majonnäs
    3. ¼ tsk cayennepeppar
    4. 1 tsk curry
    5. 3 dl gräddfl
    6. 3 st salladslökar eller ett litet knippe gräslök
  2. Ljummen broccolisallad

    1. 2 st broccoli, buketterna
    2. 1 st gul lök
    3. ½ st squash
    4. 1 st röd paprika
    5. 2 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Blanda havregryn och mjölk och låt svälla 10 minuter. Rör i färs, salt och peppar. Blanda väl. Finhacka löken och tillsätt den och ägget.

    2. 2.

      Forma cirka 16 bullar av färsen.

    3. 3.

      Stek köttbullarna i smör tills de har fin färg. Håll dem varma.

    4. 4.

      Potatissallad: Skiva potatisen. Rör ihop majonnäs, cayennepeppar och curry. Tillsätt gräddfilen och vänd försiktigt i potatisen. Smaka av med salt och peppar och strö över sallads- eller gräslök.

    5. 5.

      Broccolisallad: Skär av buketterna från stammen och dela dem i små bitar. Skär lök, squash och paprika i skivor. Stek grönsakerna nästan mjuka i olja i en gryta.

    6. 6.

      Servera köttbullarna med potatissalladen och broccolisalladen.

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Broccoli, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?