Köttbullar med gnocchi och svampsås

Köttbullar med gnocchi och svampsås

Av: / Foto: Peter Kam
60 min
4 portioner
Köttbullarna i sällskap med små potatisbullar, gnocchi och gräddig sås - mums!
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Rödlök, Svamp, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 500 g blandfärs
    3. 2 msk dijonsenap
    4. ½ dl ströbröd Ⓛ
    5. 1 ägg
    6. 1 dl + 1 dl grädde Ⓛ
    7. salt och peppar
    8. rapsolja till stekning
    9. 500 g potatisgnocchi Ⓛ
    10. 150 g ostronskivling
    11. ½ rödlök
    12. 1 vitlöksklyfta
    13. 1 röd chili
    14. 40 g rucolasallad

Gör så här

    1. 1.

      Skala löken och riv den fint. Blanda den med färsen tillsammans med senap, ströbröd, ägg och 1 dl grädde. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Skölj en skärbräda med kallt vatten. Skölj även händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar och lägg dem på skärbrädan. Stek dem i olja på medelvärme tills de är gyllenbruna. Håll köttbullarna varma.

    3. 3.

      Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet.

    4. 4.

      Skär svampen i mindre bitar och rödlök, vitlök och chili i tunna skivor. Fräs alltsammans i olja några minuter i en stor panna. Vänd ner den kokta gnocchin och fräs ytterligare någon minut.

    5. 5.

      Tillsätt 1 dl grädde och låt koka upp. Dra bort från värmen och blanda snabbt ner salladen. Servera tillsammans med kött bullarna.

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Rödlök, Svamp, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?