Köttbullar med brunsås och lingon

Köttbullar med brunsås och lingon

Av:
20 min
4 port
Servera gärna med barbecuesås, broccoli och blomkålsmos eller potatismos och lingon.
Annons

Ingredienser

    1. 250 g nötfärs
    2. 150 g fläskfärs
    3. 1/2 gul lök
    4. 1 dl mandelmjölk
    5. 2 ägg
    6. 1 tsk salt
    7. 1/4 tsk kryddpeppar
    8. olja (stekning)
  1. Brunsås

    1. 1 dl köttbuljong
    2. 1 dl kokosgrädde
    3. salt
    4. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka löken. Blanda ingredienserna till färsen i en bunke.

    2. 2.

      Forma färsen till köttbullar och bryn dem i olja i en stekpanna och låt eftersteka på svag värme en stund. Ta upp och håll varma.

    3. 3.

      Häll buljong och kokosgrädde i stekpannan och låt koka ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?