Köttbullar med brunsås

Köttbullar med brunsås

Av: / Foto: http://www.leila.se/imageres/index1,116.
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Köttbullar

    1. 400 g Köttfärs
    2. 1 st Gul lök
    3. 1/2 dl Skorpmjöl
    4. 1 dl Grädde
    5. 2 st Ägg
    6. 1 tsk Salt
    7. 1 msk Smör till stekning
    8. Svartpeppar
    9. Vitpeppar
  2. Brunsås (5 dl)

    1. 2 msk smör
    2. 2 msk vetemjöl
    3. 4 dl köttbuljong
    4. 1/2 dl vispgrädde
    5. 2 tsk kinesisk soja
    6. 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.

    2. 2.

      Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.

    3. 3.

      Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.

    4. 4.

      Brunsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning, koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min. Tillsätt grädde och smaka av med soja och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?