Köttbullar - Jul

Köttbullar - Jul

Av:
8 portioner
Annons

Ingredienser

    1. ½ dl ströbröd (osötat)
    2. ½ dl vispgrädde
    3. 1 st gul lök
    4. 1 msk smör
    5. 500 g nötfärs
    6. 1 st ägg
    7. 1 msk japansk soja
    8. 1 msk grovkornig senap
    9. 4 st kryddnejlikor
    10. 3 st kryddpepparkorn
    11. 2 krm salt
    12. 1 krm svartpeppar
    13. 3 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ströbröd, grädde och ägg i en bunke. Låt stå 10 minuter.

    2. 2.

      Skala, dela och finhacka löken.

    3. 3.

      Fräs löken mjuk i smöret i en stekpanna utan att den tar färg. Låt svalna.

    4. 4.

      Rör ner lök, soja, senap och kryddor i ströbrödsblandningen.

    5. 5.

      Rör ner färsen i ströbrödsblandningen.

    6. 6.

      Krydda med salt och peppar och blanda till en smidig smet.

    7. 7.

      Forma färssmeten till små runda köttbullar.

    8. 8.

      Bryn köttbullarna i smör i omgångar på hög värme i stekpannan, eller ännu hellre i en gjutjärnspanna. De ska få rejält med färg.

    9. 9.

      Lägg tillbaka alla köttbullar i pannan. Tillsätt vattnet och lägg på ett lock. Ångkoka köttbullarna några minuter tills de är klara.

    10. 10.

      Skyn som blir kvar är god att göra sås på.

Är innehållet i detta recept olämpligt?