Köttbullar i tomatsås med curry

Köttbullar i tomatsås med curry

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Använd resterna från julbordet!
Fler recept på:
Blomkål, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 600 g köttbullar
    2. 350 g blomkål
    3. 1 gul lök
    4. 1 röd chilifrukt
    5. 2 msk rapsolja till stekning
    6. salt och peppar
    7. 2 msk fint skuren färsk ingefära
    8. 2 tsk gurkmeja
    9. 1 msk curry
    10. 2 tsk malen spiskummin
    11. 4 dl tomatjuice
    12. 250 g gröna ärter
    13. 1 dl rostad skivad sötmandel
    14. ca 1 dl hackad persilja
  1. Servering

    1. kokt ris

Gör så här

    1. 1.

      Dela blomkålen i mindre buketter. Skiva löken. Dela och kärna ur chilin, och skiva den tunt.

    2. 2.

      Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek blomkålen på medelvärme tills den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner löken, chilin och ingefära och låt steka med i några minuter. Pudra över kryddorna och rör om. Lägg i köttbullarna och låt allt bli varmt.

    3. 3.

      Tillsätt tomatjuicen och ärterna och låt det puttra i 4–5 minuter så det blir varmt. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg upp på varma tallrikar och strö över mandel och hackad persilja. Kokt ris är gott att servera till.

Fler recept på:
Blomkål, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?