Köttbullar i tomat- och paprikasås

Köttbullar i tomat- och paprikasås

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Köttbullar

    1. 75 g finhackad gul lök
    2. 50 g tärnad skinka
    3. 2 tsk smör
    4. 4 msk finhackad persilja
    5. 5 msk ströbröd
    6. 1,25 dl mjölk
    7. 400 g nötfärs
    8. 0,5 tsk salt
    9. peppar
  2. Tomatsås

    1. 1 msk smör
    2. 100 g finhackad gul lök
    3. 2 klyftor vitlök
    4. 1 msk olivolja
    5. 150 g gul paprika i bitar
    6. 200 g tomater i klyftor
    7. 3 msk tomatpuré
    8. 1 dl vitt vin
    9. 1 msk brun farin
    10. salt och peppar
    11. 240 g pasta

Gör så här

    1. 1.

      Köttbullar: Fräs lök och tärnad skinka i smör i en stekpanna. Strö på persiljan och låt det fräsa med i någon minut.

    2. 2.

      Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt det dra i tio minuter.

    3. 3.

      Rör ner lök- och skinkblandningen, nötfärs, salt och peppar. Forma till köttbullar. Stek dem i smör i en stekpanna.

    4. 4.

      Tomat- och paprikasås: Fräs löken i olivolja i en kastrull.

    5. 5.

      Tillsätt paprika, tomatklyftor och tomatpuré. Fräs grönsakerna under omrörning.

    6. 6.

      Tillsätt vin och brun farin. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Servera med kokt spaghetti.

Är innehållet i detta recept olämpligt?