Koka upp buljongen med mjölken. Låt svalna
Riv scharlottenlöken till en "gegga", blanda ihop med färsen, ägget och kryddorna.
Blanda i buljongblsndningen i färsen.
Rulla köttbullarna i valfri storlek.
Stek i rikligt med smör på hög värme.
Allt medan du steker, lägg köttbullarna på en plåt i ugnen när de nästan är genomstekta. Ca 125 grader.
Låt sedan alla köttbullar stå i ugnen en stund, medan du gör potatismoset, eller tills de är mörka i färgen- men inte brända.
Skala och koka upp potatisen.
Häll av vattnet. Tillsätt smöret, mjölken och kryddorna.
Vispa med bakvisparna (elvisp) tills moset blir luftigt.
Smaka av, tillsätt mer smör, salt eller peppar vid behov!
Servera gärna tillsammans med en gräddsås, lingon och inlagd gurka. Smaklig spis!