Kött- och grönsaksspett

Kött- och grönsaksspett

45 min
24 Stycken
Den perfekta plockmaten!
Fler recept på:
Bröllop, Rödlök, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 400 g biff av nöt
    2. 2 st paprikor i valfri färg
    3. 1 st rödlök
    4. 24 st små färska champinjoner - ca 240 g
  1. teriyakimarinad:

    1. 1 dl teriyakisås
    2. 1 dl Honung
    3. 1 st vitlöksklyfta - pressad
    4. 1 msk riven färsk ingefära
    5. 24 st träspett - blötlagda

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till marinaden. Skär köttet i tärningar, cirka 2 1⁄2 × 2 1⁄2 cm. Kärna ur paprikorna och skär i bitar, cirka 3 × 3 cm. Skala löken och skär i klyftor.

    2. 2.

      Blanda kött, paprika, lök och champinjoner med marinaden. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme.

    3. 3.

      Värm ugnen till 200 grader. Pensla ett ugnsgaller med olja.

    4. 4.

      Trä en bit kött, en bit paprika, en bit rödlök och en champinjon på träspett. Lämna lite mellanrum mellan varje bit. Lägg spetten på gallret och ställ in i ugnen över en plåt täckt med folie som de kan droppa på. Grilla i cirka 10 minuter eller tills köttet är genomstekt. Servera direkt.

Tips från kocken

Spetten är också goda att doppa i en sås, till exempel sweetchili. Ur Systrarna Eisenmans Mingelmat
Fler recept på:
Bröllop, Rödlök, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?