Kotlettrad med bacon

Kotlettrad med bacon

Av: / Foto: Peter Kam
150 min
6 personer
Helstekt kotlettrad med bacon.
Fler recept på:
Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hel kotlettrad, utan ben, ca 1½ kg alt med ben, drygt 2 kg
    2. salt och peppar
    3. smör till stekning
    4. 4 skivor bacon
    5. 2 kvistar rosmarin
    6. 2–3 skivor citron
    7. steksnöre
    8. 2–3 msk dijonsenap
  1. Sås

    1. 2 dl kalvbuljong
    2. ½ dl vitt vin
    3. 1½ dl grädde
    4. ca 1 tsk maizena
  2. Servering

    1. potatismos, gärna med palsternacka
    2. någon kokt grönsak

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Putsa filén fri från hinnor. Salta och peppra och stek den gyllenbrun runtom i en klick smör. Lägg filén på en skärbräda. Fördela bacon, rosmarin och citronskivor ovanpå och bind om med steksnöre.

    2. 2.

      Pensla köttet runtom med senap och lägg tillbaka det i pannan. Häll på buljong och vin. Ställ in i 175° varm ugn och stek tills innertemperaturen visar ca 72°, 1–1½ tim.

    3. 3.

      Ta ut steken och sila ner skyn i en kastrull. Häll på grädden och koka ihop i ca 15 min. Red av såsen med maizena utrörd i vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera steken i tunna skivor tillsammans med ett gott mos och någon kokt grönsak.

Fler recept på:
Citron, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?