Kotlett med ugnsbakad sötpotatis och papayasalsa

Kotlett med ugnsbakad sötpotatis och papayasalsa

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
30 min
2 personer
Smarrig kotlett serverad med sötpotatis och het papayasalsa!
Fler recept på:
Potatis, Chili, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 400 g sötpotatis
    3. 1 msk olivolja
    4. flingsalt
    5. 2 st fäskkotletter, 250 g
    6. salt och nymald svartpeppar
  1. Papayasalsa

    1. ½ st papaya
    2. 1 st apelsin
    3. 1 st liten lime
    4. 2 msk färsk koriander
    5. ½ st röd chili

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250°.

    2. 2.

      Dela sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över hälften av olivoljan och flingsalt. Rosta cirka 15 minuter.

    3. 3.

      Papayasalsa: Skala papayan, kärna ur och tärna den. Riv skalet av apelsin och lime.

    4. 4.

      Finhacka koriandern och chilin. Skär bort resterna av apelsinskalet och skär ut hinnfria apelsinklyftor. Blanda ner koriander och apelsin med papayan och pressa över lite limesaft.

    5. 5.

      Torka av köttet, salta och peppra väl. Stek kotletterna i resten av oljan. Servera med den rostade sötpotatisen och papayasalsan.

Tips från kocken

Stek fläskkotletterna bara precis klara så blir de inte torra.
Fler recept på:
Potatis, Chili, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?