Kotlett med champinjoner

Kotlett med champinjoner

Av: / Foto: David Back
30 min
4 personer
Kotletterna får en god smak av en kryddig marinad.
Fler recept på:
Vitlök, Chili, Potatis, Svamp, Fläsk, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 st fläskkotletter
    2. salt och malen svartpeppar
    3. 2 msk smör
    4. 200 g färska champinjoner
    5. 2 msk finhackad gul lök
    6. 3 dl kalvbuljong
    7. 1 dl vitt vin
    8. några kvistar timjan
  1. Rubb

    1. 3 msk gula senapsfrön
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 2 msk olivolja
    4. 2 tsk chiliflakes, finns i kryddhyllan
    5. 2 tsk malen spiskummin
  2. Till servering

    1. ugnsrostade potatisklyftor och en fräsch sallad

Gör så här

    1. 1.

      Börja med rubben till köttet. Mortla senapsfrön, vitlök, chiliflakes och kummin. Tillsätt olivoljan och blanda väl.

    2. 2.

      Gnid in kotletterna med kryddblandningen och salta och peppra.

    3. 3.

      Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna och stek kotletter­na gyllenbruna på båda sidor. Skiva svampen och lägg dem och löken runt kotletterna i pannan och fräs en stund. Häll på buljong och vin och lägg i några timjankvistar. Låt små­puttra i ca 10 min.

    4. 4.

      Servera med ugnsrostade potatis­klyftor och en fräsch sallad.

Fler recept på:
Vitlök, Chili, Potatis, Svamp, Fläsk, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?