Kötbullar

Kötbullar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 300 g quorn eller sojafärs
    2. 1,5 dl ströbröd
    3. 1 gul lök
    4. 2 ägg
    5. 1,5 dl vispgrädde
    6. 1,5 msk grönsaksfond
    7. 1 msk kinesisk soja
    8. 9 kryddpepparkorn
    9. 1 msk potatismjöl
    10. Salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken. Stek den på medelvärme i en stor klick smör tills mjuk och genomskinlig

    2. 2.

      Ha i färsen och kryddpepparen och låt steka med några minuter till.

    3. 3.

      Blanda grädde, fond och soja i en skål och slå över färsen. Låt vätskan koka in i några minuter tills färsen blandats rejält och fått en fin, inte för blöt konsistens. Grädden gör att färsen lättare bränner vid så var lite försiktig.

    4. 4.

      Blanda ägg och ströbröd i en skål bredvid. Låt dra någon minut och ha därefter ner färsen i brödblandningen.

    5. 5.

      Blanda rejält så att all brödmix har blandats ut och inga klumpar finns kvar. Smaka av med salt och peppar och se till att konsistensen på smeten är fast utan att bli torr genom att ha i mer ströbröd och/eller grädde eller vatten

    6. 6.

      Forma till små bullar som du steker först på ganska hög värme och därefter ganska länge på medelvärme i mycket smör. Du vill både ge dem rejält med yta och se till att de blir genomstekta och ganska mycket vätska avdunstar från dem.

Är innehållet i detta recept olämpligt?