Korvstroganoff

Korvstroganoff

Av:
20 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Ris

    1. 3 dl Ris
  2. Korvstroganoff

    1. 2 st Gul lök
    2. 400 gram Falukorv
    3. 3 msk Tomatpuré
    4. 4 dl Matlagningsgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att skölja och koka riset. Glöm ej salt! Koka upp och sänk därefter värmen lägsta och låt riset stå tills korvstroganoffen är klar.

    2. 2.

      Hacka löken och skiva falukorven.

    3. 3.

      Börja med att steka falukorven i lite olja så den får lite färg. Tillsätt därefter löken och låt den svettas några min med korven.

    4. 4.

      Sänk värmen till medel värme och blanda i tomatpurén, fräs den för att få fram mer smak.

    5. 5.

      Efter att tomatpurén har fräst så kan du hälla i grädden och låta det stå och sjuda i 5 min på medelvärme.

    6. 6.

      Smaka av och justera om du vill ha mer eller mindre av något. Tillsätt salt och peppar om så önskas. Bon Appétit!

Är innehållet i detta recept olämpligt?