Korvgryta med vitt vin

Korvgryta med vitt vin

/ Foto: Hanneke Bonthuis
35 min
2 port
Smaskig korvgryta med tomater och bacon kokad i vitt vin.
Fler recept på:
Grytor, Budgetmat, Vitlök, Tomater, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 st vitlöksklyfta (finriven)
    2. 1/2 st gul lök
    3. 1/2 msk olja
    4. 125 g färsk korv (hög kötthalt)
    5. 50 g sidfläsk (tärnad)
    6. 1/2 tsk paprikapulver
    7. 1 msk tomatpuré
    8. 2 st tomater (tärnade)
    9. 1/2 dl vitt vin
    10. 1/2 dl vatten
    11. 1 st hönsbuljongtärning
    12. 1 tsk strösocker
    13. salt
    14. peppar
    15. 1 dl majskorn
  1. Servering

    1. 1 dl ris
    2. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Fräs 1 finriven vitlöksklyfta och ½ hackad gul lök i ½ msk olja.

    2. 2.

      Tillsätt 125 g mager färsk korv med hög kötthalt och 50 g tärnat rökt sidfläsk (utan fett) och stek till lite färg.

    3. 3.

      Tillsätt ½ tsk paprikapulver och 1 msk tomatpuré och fräs lite till.

    4. 4.

      Tillsätt 2 tärnade tomater, ½ dl vitt vin, 1½ dl vatten, 1 hönsbuljongtärning och 1 tsk strösocker. Låt puttra ca 7 min.

    5. 5.

      Salta, peppra och rör ner 1 dl majskorn.

    6. 6.

      Servera med ris (1 dl okokt) och persilj

Fler recept på:
Grytor, Budgetmat, Vitlök, Tomater, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?