Korvgryta med kidneybönor & öl

Korvgryta med kidneybönor & öl

Av:
30 min
4 portioner
Kryddning och smaksättning beror mycket på vad man använder för korv. Vill man addera mera smak så är det gott att tillsätta timjan och chili.
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 3 st Kryddiga korvar
  2. Grönskaker

    1. 1 st Gul lök
    2. 1 knippe Persilja
    3. 2 st Morötter
    4. 2 st Vitlök
  3. Konserver

    1. 400 g Kidneybönor (Sköljda
    2. 400 g Krossade tomater
  4. Skafferi

    1. 2 dl öl
    2. 4 portione Ris eller bulgur
    3. 1 st Buljongtärning
    4. Salt
    5. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka ner lök, vitlök och morot. Fräs allt i olja i en kastrull.

    2. 2.

      Tillsätt krossade tomater, öl, buljong och kidneybönor. Skiva ner korven och låt allt puttra i ca 15 minuter under lock.

    3. 3.

      Smaka av med kryddor och späd ev. med vatten om den känns för tjock.

    4. 4.

      Servera med ris eller bulgur.

Är innehållet i detta recept olämpligt?