Korv- och pumpagryta

Korv- och pumpagryta

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
40 min
8 personer
Pumpa gör sig bra i grytor och passar med sin milda smak till det mesta.
Fler recept på:
Grytor, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g skalad pumpa i bitar, t ex butternut
    2. 1 msk olivolja
    3. 4 st kryddiga korvar t ex chorizo
    4. 1 st gul lök
    5. 1/2 st purjolök
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 2 burkar krossade tomater
    8. 2 tsk honung
    9. 1 st lagerblad
    10. några kvistar färsk timjan
    11. salt, svartpeppar
  1. Servera med

    1. kokt bulgur

Gör så här

    1. 1.

      Skala pumpan, gröp ur fröna och skär köttet i klyftor. Fräs bitarna i olivolja några minuter. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Skär korven i bitar. Hacka lök och purjo grovt. Hacka vitlöken fint. Låt all lök smälta långsamt i olivolja i en gryta. Lägg i pumpan tillsammans med krossade tomater, honung och lagerblad. Låt allt sjuda ca 15 minuter, tills pumpan är nästan mjuk.

    3. 3.

      Tillsätt korven, låt puttra i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar och servera sedan tillsammans med kokt bulgur.

Fler recept på:
Grytor, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?