Korv med texmexslaw, cipotle-ketchup och friterad avokado

Korv med texmexslaw, cipotle-ketchup och friterad avokado

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
35 min
4 personer
Korv med härliga mexikanska tillbehör!
Fler recept på:
Budgetmat, Avokado, Rödkål
Annons

Ingredienser

    1. 4 mediumstarka korvar (exv pepparkorv eller txistorra)
    2. 4 tacoskal eller tortillabröd
    3. olja till stekning
  1. Friterad avokado:

    1. 2 avokador (inte för mjuka, inte stenhårda)
    2. 1 1/2 dl mjöl (gärna kikärtsmjöl)
    3. 2 ägg
    4. 3 dl panko (japanskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
    5. ca 2 dl olja till fritering
    6. salt och lime till servering
  2. Ketchup:

    1. 1 dl ketchup
    2. 1 tsk chipotlepasta
  3. Texmexslaw:

    1. 100 g morötter
    2. 200 g vitkål eller rödkål
    3. 1 färsk jalapeño eller 5 bitar inlagda
    4. 3 msk majonnäs
    5. 1 msk crème fraiche
    6. saften från 1/2 lime
    7. salt och peppar, lite socker
    8. färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Börja med slawen. Skala och riv morötter och strimla kålen grovt. Kärna ur och finhacka jalapeñon om du använder färsk. Blanda med majonnäs, crème fraiche och limesaft. Smaka av med salt, peppar, lite socker och massor av finhackad koriander.

    2. 2.

      Blanda ketchup och chipotle och ställ åt sidan. Skala och skär avokadon i klyftor och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Värm oljan till 180° och fritera avokadon gyllenbrun, cirka 1 minut.

    3. 3.

      Stek korven. Toppa korven med slaw, ketchup och servera avokadon till. Gärna med några limeklyftor.

Tips från kocken

Friterad avokado är syndigt gott, dessutom perfekt att göra på lite hårdare frukter. Chipotlepasta hittar du i texmexhyllan, i vissa affärer har de också tabasco med chipotle som alternativ. Gör gärna dubbelsats av slawen, den mättar bra och håller sig flera dagar i kylen.
Fler recept på:
Budgetmat, Avokado, Rödkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?