Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs

Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
45 min
4 personer
Korv med bröd och smarriga tillbehör!
Fler recept på:
Äpple, Blomkål, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 korvar (t ex bratwurst)
    2. olja
    3. 4 korvbröd
    4. 1 litet äpple
    5. 1 tsk inlagd dragon
    6. 2 dl majonnäs
    7. 1 tsk fransk senap
    8. 1 tsk curry
    9. 1 msk kapris eller bärkapris
    10. salt, svartpeppar och socker
  1. Snabbpicklade grönsaker:

    1. 400 g grönsaker (t ex blomkål, morötter och rödlök, skurna i mindre bitar)
    2. 1 dl ättikssprit (12 %)
    3. 2 dl socker
    4. 3 dl vatten
    5. 1 tsk gula senapsfrön
    6. 1 lagerblad

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att pickla grönsakerna. Rensa och skär grönsakerna i mindre, ätvänliga bitar. Koka upp övriga ingredienser. Lägg grönsakerna i den kokande vätskan och dra av från värmen. Låt grönsakerna svalna i lagen

    2. 2.

      Hacka äpplet och dragonen fint och blanda med majonnäs. Tillsätt senap och curry och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.

    3. 3.

      Snitta och stek korven i olja. Lägg den i korvbrödet och toppa med currymajonnäs och grönsaker. Garnera med kaprisen.

Fler recept på:
Äpple, Blomkål, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?