Körsbärsgranita

Körsbärsgranita

15 min
4 Portioner
Recept på en frisk och fräsch granita med smak av körsbär, som passar perfekt som mellanrätt eller efterrätt på finmiddagen. Förberedelserna tar några timmar, varför denna gudomliga granita med fördel förbereds dagen innan kalaset.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl koncentrerad körsbärssaft (se separat recept)
    2. 5 dl Vatten
    3. 2 st lime - saften
    4. 5 msk råsocker
    5. 2 st citrongrässtjälkar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda körsbärssaft, vatten, limesaft, socker och citrongrästjälkar i en kastrull. Koka upp tills sockret smälter. Ta bort från värmen och låt det svalna.

    2. 2.

      Sila vätskan igenom en sil ner i en metall form och ställ den i frysen.

    3. 3.

      Efter tre timmar tar du ut formen från frysen och rör runt med en gaffel. Upprepa denna procedur varje timme under sammanlagt tre timmar.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?