Körsbärs- och vit chokladtrifle

Körsbärs- och vit chokladtrifle

Av: / Foto: Annika Broman
30 min
4 portioner
Körsbär- och vit chokladtrifle. Riktigt god dessert!
Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt
Annons

Ingredienser

  1. Körsbärssylt

    1. 250 g frysta körsbär
    2. 1 dl strösocker
  2. Chokladmousse

    1. 100 g vit choklad
    2. 2 äggulor
    3. 1/2 dl strösocker
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 1 dl turkisk yoghurt
    6. 8 st maränger

Gör så här

    1. 1.

      Koka körsbär och socker i en kastrull i 5 min. Låt sylten kallna, gärna över natten. Den ska vara kylskåpskall.

    2. 2.

      Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna några min. Vispa gulor och socker pösigt i en bunke. Vispa crè­me fraichen med en elvisp. Först blir den lös för att se­dan åter bli tjock.

    3. 3.

      Rör ner choklad, äggule­smet och turkisk yoghurt i bunken med crème fraiche.

    4. 4.

      Varva körsbärssylt, chok­ladmousse och smulade ma­ränger i 4 glas. Låt desserten bli kylskåpskall.

Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?