Korma med kyckling och halloumi

Korma med kyckling och halloumi

Av:
40 min
4 portioner
En indisk kycklinggryta med smak av bland annat koriander och spiskummin. Servera med naan, koriander och yoghurt, gärna turkisk eller liknande.
Annons

Ingredienser

  1. Kryddblandning

    1. 1 msk Koriander, malen
    2. 2 tsk Spiskummin
    3. 2 tsk Gurkmeja
    4. 0,5 tsk Cayennepeppar
    5. 0,5 tsk Kardemumma
    6. 0,5 tsk Kanel
    7. 2 st Stjärnanis
    1. 600 gram Kycklingfilé
    2. 200 gram Halloumi
    3. 2 st Gula lökar
    4. 4 st Vitlöksklyftor
    5. 2 st Morötter
    6. 2 msk Ingefära, riven
    7. 400 ml Kokosgrädde
    8. 2 dl Grönsaksbuljong
    9. 2 st Tomater
    10. 3 msk Maizena-redning
    1. 4 st Naan
    2. 1 kruka Koriander
    3. 3 dl Yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop kryddorna till kryddblandningen.

    2. 2.

      Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar. Grovriv lök, vitlök, morötter och ingefära.

    3. 3.

      Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek kycklingen så den får yta i en matsked av kryddblandningen.

    4. 4.

      Stek de rivna grönsakerna med resten av kryddan och tillsätt kycklingen. Häll på kokosgrädde och buljong och låt koka upp. Låt grytan småputtra i minst tio minuter, tills kycklingen är genomstekt, men gärna längre.

    5. 5.

      Tärna halloumin och stek den vid sidan om.

    6. 6.

      Red grytan med Maizena-redningen. Hacka tomaterna och vänd ner dem och den stekta halloumin i grytan.

    7. 7.

      Servera korman i djupa skålar med naan, yoghurt och färsk koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?