Korgbröd

Korgbröd

Av: / Foto: Anders Norrsell
150 min
2 bröd
Rustikt korgbröd, perfekt för den baksugne!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 50 g jäst
    3. 6 dl vatten
    4. 2 tsk salt
    5. 1 msk honung
    6. 2 dl havregryn
    7. ½ dl solrosfrön
    8. ½ dl valfria frön eller kärnor, t ex pumpa eller solros
    9. 4 dl vetemjöl special med fullkorn
    10. 6 dl vetemjöl special

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke. Hetta upp vattnet till fingervarmt och rör ut jästen med lite av vattnet.

    2. 2.

      Tillsätt resterande mängd vatten, salt, honung, havregryn, solrosfrön, andra frön, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet, men spara lite till utbakning. Arbeta degen väl i maskin cirka 5 minuter, för hand cirka 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt cirka 1 timme.

    3. 3.

      Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två lika stora bitar. Knåda dem lätt och forma till limpor.

    4. 4.

      Lägg bröden i väl mjölade jäskorgar och låt dem jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Du kan också låta dem jäsa utan korgar. Sätt under tiden ugnen på 250°.

    5. 5.

      Stjälp bröden ur korgarna på en plåt. Grädda bröden i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Sänk värmen och grädda vidare cirka 25 minuter. Låt bröden svalna på galler

Är innehållet i detta recept olämpligt?