Koreanskt inspirerade tacos

Koreanskt inspirerade tacos

Av:
150 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 Gr Lövbiff
    2. 1 Tsk Maizena
    3. 0,75 Dl Risvinäger
    4. 1,25 Dl Japansk soja
    5. 0,75 Dl Farinsocker
    6. 3 Tsk Sesamolja
    7. 1 Tsk Srirachasås
    8. 4 St Vitlöksklyftor
    9. 3 St Salladslökar
    10. 1 Tsk Ingefära
  1. Tillbehör

    1. 3 St Avocados
    2. 1 Msk Limesaft
    3. 0,5 Kruka Koriander
    4. 1 St Röd chili
    5. 2 St Salladslökar
    6. 0,5 St Gurka
    7. 1 St Romansallad
    8. 1 Paket Tortillas
    9. 1 St Röd lök
    10. 0,5 Dl Risvinäger
    11. 1 Tsk Råsocker

Gör så här

    1. 1.

      Strimla lövbiffen.

    2. 2.

      Finhacka salladslöken och vitlöksklyftorna, riv ingefäran. Rör ihop med risvinäger, soja, farinsocker sesamolja och srirachasås. Lägg i dubbla plastpåsar eller i en bunke med tätslutande lock.

    3. 3.

      Vänd ned den strimlade lövbiffen i marinaden i påse eller i burk.

    4. 4.

      Låt köttet marinera i kylskåp i 2 timmar.

    5. 5.

      Finhacka koriander och blanda samman med chili och salladslök i en skål.

    6. 6.

      Strimla rödlöken fint och blanda med risvinäger och råsocker i en skål.

    7. 7.

      Tärna avokadon och blanda med linesaft i en skål.

    8. 8.

      Hetta upp lite olja i en teflonpanna, och stek köttet i små mängder. Lägg över i en skål.

    9. 9.

      För slutligen tillbaka köttet i pannan, pudra över maizena och häll över cirka hälften av marinaden (efter smak). Köttet ska få en klibbig såsyta, men inte bada i sås.

    10. 10.

      Servera slutligen köttet med romansallad, tortillas, rödlök, avokado och strösslet av koriander, chili och salladslök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?