Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Av: / Foto: tasteline.com
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g ryggbiff
    2. 4 st vitlöksklyftor
    3. 1 st röd chili
    4. 2 msk ingefära, riven
    5. 1 tsk sesamolja
    6. 2 msk japansk soja
    7. 1 msk rapsolja
    8. 1 st lime, saften
  1. Grönsaker

    1. 2 st paprikor
    2. 150 g sockerärtor
    3. 2 st rödlökar
    4. 1 st broccoli
    5. 1 msk rapsolja
    6. 0,5 tsk sesamolja
    7. 1 tsk soja
    8. 240 g glasnudlar

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefäran. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime.

    2. 2.

      Häll marinaden över köttet och blanda runt. Låt stå en stund så att köttet får smak av kryddorna.

    3. 3.

      Skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor. Woka grönsakerna i oljan och häll på sesamolja och en skvätt soja i slutet. Ta åt sidan.

    4. 4.

      Hetta upp olja och stek köttet snabbt på hög värme. Blanda ned grönsakerna och rör runt. Servera med kokta glasnudlar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?