Koreansk råbiff med vaktelägg

Koreansk råbiff med vaktelägg

Av: / Foto: Johanna Åkerberg Kassel
20 min
8 portioner
Wontonkexen går att förbereda 2–3 dagar i förväg. Serveras som tilltugg eller som en mindre förrätt.
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 16 wontonplattor, fnns i asiatiska och välsorterade livsmedelsbutiker
    2. 1 dl matolja
    3. 1 msk svarta sesamfrön, kan ersättas med vita
  1. Råbiff

    1. 300 g oxflé eller innanlår, fint hackat
    2. 3 cm ingefära, riven
    3. 2 msk soja
    4. 1 msk sesamolja
    5. 1 msk mirin, sött risvin, fnns i välsorterade livsmedelsbutiker
    6. 1 schalottenlök, fnhackad
    7. 1 salladslök, fnhackad
    8. 1 msk färsk koriander, fnhackad
    9. salt och peppar
  2. Till servering

    1. 16 vaktelägg

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Pensla wontonplattorna med matolja, strö över sesamfrön. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 5 min.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienserna till råbiffen, smaka av med salt och peppar. Forma till små biffar och lägg dem på de krispiga wontonkexen.

    3. 3.

      Knäck vakteläggen och separera gulan från vitan. Tryck försiktigt ner tummen på varje råbiff och lägg i gulan.

Tips från kocken

Råbiff ska man alltid vara försiktig med, så därför är det bäst att göra den precis före serveringen.
Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?