Kombucha, smaksatt

Kay

Kombucha, smaksatt

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Mangokombucha

    1. 1 l kombucha
    2. 2 dl mangopuré
  2. Äpple- och ingefärakombucha

    1. 1 l kombucha
    2. 2 st äpplen, urkärnade
    3. 2-3 cm färsk ingefära, skalad

Gör så här

    1. 1.

      Mangokombucha: Blanda ner mangopurén i den bryggda kombuchan. Sätt på ett lock och jäs 1–3 dagar, beroende på smak.

    2. 2.

      Äpple- och ingefärakombucha: Kör äpple och ingefära i juicemaskinen. Blanda ner äppelingefärajuicen i den bryggda kombuchan och rör om. Sätt på ett lock och jäs 1–3 dagar, beroende på smak.

    3. 3.

      Häll sedan upp drycken på flaskor …men häll inte ända upp eftersom själva jäsningen fortsätter i flaskan. Förvaras i kylskåp när den är klar. Drycken håller upp till en månad väl kyld. Tips! Smakar kombuchan väl surt kan du tillsätta mer socker (som är mat till bakteriekulturen under bryggningen, femtio procent äts upp).

Är innehållet i detta recept olämpligt?