Kolja i hummersås med råstekta sockerärter

Kolja i hummersås med råstekta sockerärter

Av: / Foto: Annika Broman
30 min
4
Genom att sjuda fsken direkt i såsen blir rätten otroligt smakrik.
Fler recept på:
Dill, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g potatis
    2. 2 dl matlagningsgrädde l
    3. 1 msk konc hummerfond gl
    4. 1 krm dillfrön
    5. 2 msk tomatpuré
    6. salt och peppar
    7. 600 g kolja, skinn och benfri
    8. 150 g sugar snaps
    9. 1 tsk olivolja
    10. flingsalt
  1. Garnering

    1. dill

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta potatisen och dela eventuellt i mindre bitar. Koka i saltat vatten och toppa med dill vid servering.

    2. 2.

      Vispa ihop grädde, fond, dillfrön och tomatpuré i en vid kastrull och krydda med salt och peppar. Koka upp såsen.

    3. 3.

      Vik fisken och salta lätt. Lägg den i såsen och sätt på ett lock. Sänk värmen och låt fisken sjuda ett par minuter tills den är klar.

    4. 4.

      Hetta upp en panna och stek eller woka sugar snaps i lite olja. Krydda med flingsalt och servera till den rykande varma fisken.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?