Kolasnittar med saffran

Kolasnittar med saffran

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
40 stycken
Så spröda så att de smälter i munnen, goda både till en fika stund eller till glögg.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl strösocker
    2. 1 kuvert saffran, 1/2 g
    3. 200 g rumstempererat smör
    4. 1 1/2 dl ljus sirap
    5. 1 äggula
    6. 5 dl vetemjöl
    7. 1 tsk vaniljsocker
    8. 1 tsk bakpulver
  1. Garnering

    1. pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Stöt saffran med en sockerbit i en mortel.

    3. 3.

      Vispa samman matfett, socker, saffran, sirap och äggula med elvisp.

    4. 4.

      Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten. Blanda till en deg. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.

    5. 5.

      Dela degen i 4 lika stora bitar och forma till 4 stycken lika stora längder, lika långa som dina plåtar. Placera längderna på 2 bakplåtspappersklädda plåtar, platta till varje längd lite lätt med handen. Strö över pärlsocker.

    6. 6.

      Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

    7. 7.

      Ta ut och skär i snedställda bitar medan längderna fortfarande är varma. Förvaras i burk med tätslutande lock.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?