Kolasnäckor

Kolasnäckor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
128 min
44 st
Försvinnande goda bullar med kolafyllning!
Annons

Ingredienser

  1. Vetedeg (1 sats)

    1. 50 g jäst
    2. 5 dl mjölk, rumstemp
    3. 1/2 tsk salt
    4. ½ tsk stött kardemumma
    5. 11/4 dl strösocker
    6. 12½–13 dl vetemjöl
    7. 150 g smör, mjukt
  2. Fyllning

    1. Ugn 225°-250
    2. 175 g mjukt smör
    3. 1½ dl muscovadoråsocker
    4. ¾ dl ljus sirap
  3. Pensling & garnering

    1. ägg
    2. pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vetedeg: Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.

    2. 2.

      Tillsätt salt, kardemumma, socker och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.

    3. 3.

      Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

    4. 4.

      Fyllning: Rör samman fyllningen.

    5. 5.

      Dela degen i 2 delar. Kavla ut till ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa 30–40 min.

    6. 6.

      Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?