Kolapannacotta

Kolapannacotta

Av:
6 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pannacottan

    1. 5 dl Vispgrädde
    2. 3 msk Strösocker
    3. 1 burk Kondenserad mjölk
    4. okokt
    5. 3 st Gelatinblad
  2. Karamelliserade valnötter

    1. 75 g Valnötter
    2. 0,75 dl Råsocker
    3. 0,25 dl Kallt vatten
    4. 1/2 tsk Flingsalt
  3. Topping

    1. Valfria bär
    2. 1 burk Kondenserad mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt de ligga minst 5 minuter.

    2. 2.

      Blanda grädde, socker och kondenserad mjölk i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning och låt sedan koka i ca 1 minut.

    3. 3.

      Ta kastrullen från plattan, krama ur allt vatten ur gelatinbladen och rör ner dessa i den varma blandningen. (blandningen får ej koka då du tillsätter gelatinen, då skär det sig)

    4. 4.

      Häll upp i glas och låt stå minst 6 timmar så att de stelnar ordentligt.

    5. 5.

      Hacka valnötterna i mindre bitar. Rosta dessa lätt i en torr stekpanna och lägg sedan åt sidan i en skål. Lägg socker, vatten och salt i stekpannan och rör om. Låt koka upp under omrörning och fortsätt koka (fortfarande under omrörning) ett par minuter till sockret bubblar. Ta av stekpannan från plattan och rör genast ner nötterna. Blanda ordentligt och häll upp på bakplåtspapper. Låt stelna och fördela i mindre bitar. Förvara torrt.

    6. 6.

      Toppa panacottan med en burk kokad kondenserad mjölk (se anvisning på burken), karamelliserade nötterna och valfria bär

Är innehållet i detta recept olämpligt?